Jouw leven is een aaneenschakeling van verhalen. Vaak gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen. Van veel van deze verhalen ben jij je heel bewust. Maar ook zijn er verhalen die jij jezelf vertelt op basis van hoe jij een gebeurtenis hebt geïnterpreteerd. Verhalen die jij hebt geconstrueert, pratend in jezelf of met anderen. Deze verhalen zijn vaak meer onbewust aanwezig.
En al deze verhalen beïnvloeden hoe jij je in het hier en nu voelt en gedraagt. Ze beïnvloeden hoe we ons voelen. Ze voeden ons gedrag.

Sommige verhalen maken dat jij je ontspannen, krachtig, zelfverzekerd voelt. Ze dienen en steunen jou.
Andere verhalen maken dat jij je onzeker, angstig, geïrriteerd of boos voelt. Dat jij je misschien schaamt of schuldig voelt. Deze verhalen belemmeren jou. Soms bewust maar heel vaak onbewust. Je past je onbewust en onbedoeld aan op basis van deze verhalen. Jij je aanpast aan de verwachtinging en verlangens van anderen.

Deze verhalen kunnen in het hoofd zitten. Maar vaak zitten ze ook in het lichaam. Geven misschien zelfs lichamelijke klachten. Zitten vast in jouw lichaam en zetten ze jouw leven vast

Als levenstherapeut luister ik naar jouw verhalen. Kijk naar deze verhalen én voel deze verhalen.
Hierbij kijk ik ook naar de context. Wanneer ben jij dit verhaal voor het eerst gaan vertellen. Wat is of was de aanleiding voor dit verhaal. Wie waren de belangrijke anderen. Hoe hangt dit verhaal samen met andere verhalen.

Ik ondersteun en help jou om van deze belemmerde verhalen een ander verhaal te maken. Een verhaal van dat jouw steunt zodat jij weer helemaal open kan zijn. Jij jouw mooiste leven kan leven. En jij daardoor anderen inspireert dit ook te doen.